FRAMES MET EEN GESCHIEDENIS

Als er één onderdeel is waar we ons onderscheiden van alle andere merken, dan is het wel dat we oude frames hergebruiken voor nieuwe fietsen. Zodra deze frames gebruikt, versleten en afgedankt zijn, welteverstaan.

Elke Roetz-Bike beschikt over een frame met geschiedenis dat geschikt is voor een tweede leven. Om zeker te zijn dat je een fiets hebt met een degelijk frame doen we een zorgvuldige selectie en werken we alleen met stalen frames van producenten die zich bewezen hebben. Merken die zich meesters hebben getoond in het maken van robuuste frames die langer meegaan dan de rest van de fiets.

 

Onze missie voor hergebruik was een aantal jaren geleden nog ongebruikelijk, inmiddels voelt het vertrouwd en logisch. Zorgvuldig omgaan met grondstoffen is voor ons zo vanzelfsprekend geworden dat het een uitgangspunt is voor steeds meer van onze producten en processen. Onze jasbeschermers worden gemaakt van afgeschreven industriële transportband. De houten kratten maken we van Amsterdamse bomen die we redden van de versnipperaar. Waar we kunnen nemen we de transportdozen voor onze fietsen mee terug naar de werkplaats, zodat ze nogmaals ingezet kunnen worden. En wat te denken van de mogelijkheden die er nog liggen voor de berg binnenbanden, zadels, wielen en kettingen!

Informatie aanvragen