Ga terug naar overzicht

High Speed Helmen

DE goedgekeurde helm voor High Speed e-bikes !!

Door wijzigingen in de Nederlandse wet- en regelgeving vallen nieuwe High Speed e-bikes ,(elektrische fietsen met trapondersteuning tot 45km/h) vanaf 1 januari 2017 in de categorie bromfiets. Speed e-bikes die waren toegelaten als 'snorfiets' voorzien van een blauw kenteken , moeten dus in 2017 worden omgezet naar 'bromfiets', voorzien van een geel kenteken.

Voor speed e-bike rijders betekent dit dat het vanaf 1 januari 2017 verplicht wordt om een brommerhelm te dragen. De afgelopen tijd heeft Bovag in samenwerking met de ANWB en RAI-vereniging succesvol gelobbyd voor een aparte norm voor High Speed e-bike helmen, deze norm is er nu en heet  NTA8776.

ABUS heeft in de afgelopen maanden, na een intensieve testperiode een High Speed e-bike helm ontwikkeld die voldoet aan deze NTA8776 norm. Deze helm heet de ABUS Pedelec+.

De Pedelec+ helm is veiliger en sterker en beschikt over een EPS schok-absorptielaag die dikker is dan de standaard Pedelec helm. Verder heeft de helm de vertrouwde usp's als een uitstekende pasvorm, LED achterlicht , geintegreerde regenhoes en Fidlock magneet kinsluiting.

De Pedelec+ is leverbaar in 3 kleuren , Black Edition,Silver Edition en Blue Edition en in 2 maten.

Op voorraad leverbaar bij ons in de winkel !

Informatie aanvragen